English
Educatie
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Vlaggen voor de Toekomst

Voor groep 7 & 8

'Vlaggen voor de toekomst’ is een kunstproject waarin een kunstenaar samen met uw leerlingen werkt aan één kunstwerk. Het is de ambitie om de kunstenaar mét leerlingen aan één kunstwerk te laten werken, waarin zowel de kunstenaar als de leerlingen hun verbeelding kunnen tonen. 

Het project start vanuit een kunstwerk dat gemaakt wordt door de kunstenaar. Blanco witte vlagen van 100 x 150 cm worden door de kunstenaar/docent van een zwarte lijntekening worden voorzien. Nadat de vlaggen in letterlijke en figuurlijke zin zijn ‘betekent’ door de kunstenaar gaan er vijf vlaggen met de kunstenaar naar de klas. De kunstenaar geeft aan de leerlingen een inleidende workshop aan de leerlingen om ze te inspireren. De leerlingen starten zelf met het betekenen van de vlaggen en zo wordt een nieuwe laag aan toegevoegd door de leerlingen.

  • In de educatieve producten van het Kunstfort volgt men de didactiek zoals die door Cultuur in de Spiegel wordt voorgesteld. Door de gedifferentieerde werkwijze die in deze producten wordt aangeboden vinden de culturele basisvaardigheden een natuurlijke plaats. 
  • Wij geven de docent de gelegenheid om het bezoek aan het Kunstfort goed voor te bereiden met gedegen informatie en opdrachten. 
  • Bij het Kunstfort staan goed opgeleide workshopdocenten en rondleiders klaar, en na het bezoek heeft u inspirerende verwerkingsopdrachten tot uw beschikking.
  •  Zie de prijzen voor de kosten van deze activiteit.