English
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Oscar Prinsen: Mijn werken op het Kunstfort

Het werk van kunstenaar Oscar Prinsen is een voortzetting van het thema dat hij met zijn Instituut voor de Loslopende Mens neerzet. Prinsen biedt met dit instituut ruimtes waar mensen kunnen ‘zijn’, en geeft daarmee gelegenheid tot contact en reflectie.

Oscar Prinsen: "Mijn werk gaat over communicatie en contact in een geïndividualiseerde, globalistische en hedonistische wereld. Doordat steeds meer traditionele waarden en normen verdwijnen zoekt de mens naar nieuwe houvast en rituelen. We krijgen alsmaar meer vrijheid over hoe we ons leven invullen en moeten hierin constant keuzes maken. Dat is een mooie ontwikkeling maar ook de moeilijkste uitdaging waar de mensheid ooit voor heeft gestaan.

Er zijn steeds meer mensen bezig met persoonlijke groei en zingevingsvraagstukken. Mijn installaties dienen dan als trigger om de loslopende mens met zichzelf en anderen in contact te brengen. Om met elkaar over gedachten kunnen wisselen over de tijdsgeest en ‘Zin & Zijn’. En als een mogelijkheid om vanuit een andere perspectief naar dingen te kijken.

Voor het werk dat ik voor het Kunstfort heb gemaakt, heb ik me laten leiden door de context van het fort; de rust en pracht rondom het fort, maar ook het publiek. Mensen komen hier alleen, met z’n tweeën, of in kleine groepen voor een wandeling, om hier te genieten van de rust en schoonheid die het fort te bieden heeft."