English
Fort
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Herinrichting Genieloods: Ondersteuning Provincie NH

Het leek alsof de Provincie Noord Holland een ontzettend leuke verassing tot het laatste moment spannend had willen houden: 'On short notice' werden Kunstfort directeur Holger Nickisch en coördinator Marian Boellaard uitgenodigd bij de viering van 200 jaar Koninkrijk op 18 september 2014.

Het verbouwde provinciehuis en de nieuwe vleugel van de Provincie Noord Holland werden daarbij feestelijk geopend. Ook ontvingen 10 representatieve erfgoedinstellingen bij elkaar een bedrag van 200.000 euro voor projecten die het cultureel erfgoed verder van waarde maken voor de inwoners van Noord Holland, en de provincie als geheel aantrekkelijker maken.

Voor de herinrichting van de monumentale Genieloods tot een multifunctionele presentatieruimte voor kunst en cultuur mocht het Kunstfort rekenen op een bijdrage van 20.000 euro; o.a. voor de realisering van een een architectonische ingreep die het forteiland boven de dijk en de, op lager grond gelegen Genieloods met elkaar verbinden.

Het totale project kost natuurlijk veel meer. Bedrijven die op basis van (deel)sponsoring hun naam willen verbinden aan een markant erfgoedproject dat veel exposure krijgt, nodigen wij van harte uit om een voorstel te doen!

foto: Frits Ferres