English
Fort
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Uitgave: De Stelling van Amsterdam, Harnas voor de hoofdstad

Om de bekendheid met en belangstelling voor de Stelling van Amsterdam te vergroten is door de stichting Stelling van Amsterdam, in samenwerking met Uitgeverij Matrijs te Utrecht, een boek uitgebracht met bovenstaande titel. Met dit boek wordt het mysterie van de Stelling ontsluierd.

In zes hoofdstukken worden de vele gezichten van de Stelling getoond: naast de politieke en militair-historische achtergrond wordt uitgebreid stilgestaan bij de grote diversiteit aan Stellinggebouwen die her en der in en rondom Amsterdam in een straal van ongeveer 15 kilometer verspreid liggen.Ook de verrassende natuurkwaliteit van o.a. de fortterreinen komt uitgebreid aan bod. In het laatste hoofdstuk wordt de periode beschreven vanaf 1950: de terugkeer na een militaire periode in de burgermaatschappij. Tot slot is een overzicht opgenomen waarbij tientallen objecten kort in hun historische en hedendaagse context worden neergezet. Meer dan 300 historische (lucht)foto's, historische plattegronden en tekeningen, topografische kaarten en hedendaagse foto's illustreren de diversiteit van de Stelling.

Het boek is verkrijgbaar bij het Kunstfort en in de boekhandel, voor de prijs van €29,95. ISBN 90-5345-210-9. Ook kan het boek online besteld worden bij de Uitgeverij Matrijs.