English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

DOLLY
You say you want a revolution
17 april t/m 26 juni 2011

Finissage: zondag 26 juni 15:00 - 17:00u.

"You say you want a revolution

Well, you know

We all want to change the world"

(Revolution, The Beatles)


Dit voorjaar opent Kunstfort bij Vijfhuizen met de kunsttentoonstelling Dolly, you say you want a revolution. Het project, dat zowel in de expositieruimte als op het acht hectare grote buitenterrein zal plaatsvinden, gaat over landbouw, landschap en ecologie. Via verschillende kunstenaarsbijdragen wil het Kunstfort insteken bij de discussies over mogelijke duurzame alternatieven voor landbouw en energievoorziening.

Kunstenaars :

Helmut Dick (NL/D), Annechien Meier (NL),  Stadtimkerei Finger (D)

Geopend
:
17 april t/m 26 juni 2011 (zie openingstijden Kunstfort)
Opening
:
zondag 17 april 2011 15:00-18:00u.
Curator : Holger Nickisch i.s.m. Saskia Monshouwer

 

Project Dolly
Het project Dolly bestaat uit een groepstentoonstelling met kunstenaars die zich engageren voor een betere directe leefomgeving, en drie ‘groeiprojecten’ die plaatsvinden op het buitenterrein van Kunstfort bij Vijfhuizen. Vragen over natuur en landbouw in relatie tot de verstedelijking van de Haarlemmermeerpolder, vormen het uitgangspunt voor deze tentoonstelling: Wat doet de transformatie van het landschap met ons; van oorspronkelijk vrije natuur tot recreatiegebied, en het verdwijnen van landbouwgrond voor voedselvoorziening? Wordt het binnenkort nodig om opnieuw zelfvoorzienend te leven in een verstedelijkt gebied? En wat kunnen (groene) kunstprojecten betekenen voor de eigen leefomgeving?

Met het uitgebreide tentoonstellingsproject Dolly willen wij laten zien dat kunstenaars juist vandaag - in tijden van economische crisis en cultureel debat – aansluiten bij artistieke tradities die maatschappelijke betrokkenheid centraal stellen. De specifieke setting van het Kunstfort biedt daarvoor een buitengewoon geschikte omgeving.

 

Activiteitenprogramma
Het activiteitenprogramma tijdens de tentoonstellingsperiode bestaat uit kunstenaarsontmoetingen, filmavonden, workshops, rondleidingen en andere activiteiten. Gasten zijn o.a. het kunst- en architectuurcentrum Stroom Den Haag, het Natuur en Milieucentrum Haarlemmermeer en deelnemende kunstenaars. Meer info....

 

Met dank aan: Mondriaan Stichting, Gemeente Haarlemmermeer, Prins Bernhard Cultuurfonds en Pim Lemmers (NBV Haarlem).

logo_gemeente-haarlemmermeer logo_mondriaanstichting logo_prins_bernhard_cultuurfonds