English
Kunst
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Serge Verheugen: Love Gun

Kunstenaar Serge Verheugen wilde met zijn werk Love Gun verwijzen naar een geweldig verhaal uit de Spaanse burgeroorlog over de activiteiten van de even briljante als controversiële genie-generaal Juan Ernesto deDorssa.

DeDorssa startte experimenten om nieuwe munitiesoorten te ontwikkelen, waarvan de werking niet berustte op het zaaien van dood en verderf, maar die op andere manieren een tegenstander buiten gevecht konden stellen. De 'Love Gun' van Verheugen werd in 2002 geplaatst op de betonnen geschutskoepel die Duitse troepen in WOII op het fort plaatsten voor luchtverdediging.

Over Serge Verheugen
Het werk van Serge Verheugen toont een gevecht met de moraal. Het is de moraal, die onder invloed van veranderlijke denkbeelden, veranderende tijden en voortschrijdende inzichten bepaalt wat wel en niet mag. Wat hoort en wat niet hoort, is voor Verheugen een onweerstaanbare bron van inspiratie.

Verheugen: "Al die prachtige menselijke uitingen, van barmhartigheid tot bedrog, van liefde tot list, van schoonheid tot smetvrees, van vastberadenheid via moed, hoogmoed, domheid en jaloezie naar vergankelijkheid; ik kan het niet laten daarbij een vingertje op te steken."