English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 67 niet laden

Oscar Prinsen: Instituut voor de Loslopende Mens

Beeldend kunstenaar Oscar Prinsen richtte het Instituut voor de Loslopende Mens op als een podium voor mensen die zijn losgeraakt van hun traditionele achtergrond en steeds meer op zichzelf terug geworpen worden.

Door gebrek aan familiebanden, verenigingen, politieke partijen, religie en een groeiend individualisme loopt de mens los. Op zoek naar nieuwe richting in het leven vraagt de moderne mens zich af: Wie ben ik? Waar ben ik? en Waar wil ik naar toe?

Het Instituut biedt hiermee een ruimte om 'te zijn', 'te denken' en 'te twijfelen'. Een plek om jezelf te ontwikkelen, visie te ontwikkelen, vragen te stellen en je bezig te houden met zingeving, betekenis en houvast.

De mens heeft steeds meer regie over z'n eigen leven en moet dat steeds meer zelf sturing geven. Dit is een grote verworvenheid maar tevens wordt de mens hiermee voor z'n grootste uitdaging gesteld. Om niet loslopend te blijven (of losgeslagen te geraken) moeten mensen nieuwe referentiekaders scheppen om zich aan vast te houden. Vragen daarbij zijn: Wat wil ik met m'n leven? Wat is belangrijk? Wat heeft betekenis voor me? Wat bezielt me? En waar ligt mijn passie?

Het Instituut zit momenteel in een tranformatiefase. Na 4 jaar gesprekken voeren in gespreks-opstellingen als de Therapeuterette hebben we een nieuwe stap gemaakt. Deels wordt er weer teruggegrepen op de eerder gemaakte Spirituele Fitness Apparaten, maar daar blijft het niet bij. Waren deze apparaten gebaseerd op de visualisering van verschillende aspecten van menselijke behoeften, de nieuwe apparaten/speelobjekten spelen in op de ervaring. Na de Therapeuterette blijft het gesprek een belangrijk element. De nieuwe apparaten/installaties vallen onder de naam 'Speelruimte voor contact & reflectie'.

 

Een brochure is verkrijgbaar bij de balie van het Kunstfort voor €1,-  of u kunt mailen met het Instituut voor de Loslopende Mens.