English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 67 niet laden

Stellingmaand september 2009: Mobilisatie en Fascinatie

Mobilisatie en Fascinatie

1 september tot en met 27 september

Tijdens de jaarlijkse Stellingmaand in september openen alle forten van de Stelling van Amsterdam hun poorten met een bijzonder programma, dat de historische en culturele waarden van de Stelling belicht. Dit jaar heeft de bijdrage van het Fort bij Vijfhuizen het thema 'Mobilisatie en Fascinatie'. De lopende kunsttentoonstelling Trailer-Park zal daarin op een passende manier worden ingevoegd.

Onder de noemer ‘Fascinatie’ richt het Kunstfort een historische tentoonstelling in, in samenwerking met de Stichting Crash ’40-‘45. Als bezoeker krijgt u het gevoel deel uit te maken van een onderzoeksteam naar een neergestort vliegtuig. U verdiept zich in de geschiedenis van een gecrashte Lockheed Ventura en bekijkt gevonden onderdelen van dit vliegtuig uit de gracht om het Kunstfort.

Voor de tentoonstelling Mobilisatie en Fascinatie worden militaire voertuigen uitgenodigd (‘gemobiliseerd’). De militaire voertuigen zullen een plaats vinden tussen de mobiele objecten van de lopende kunsttentoonstelling Trailer-Park, waardoor er een bonte verzameling van voertuigen ontstaat op en rond het fortterrein. De historische belevings-tentoonstelling en de mobiele kunsttentoonstelling worden zo met elkaar verbonden tijdens het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september.

Voor het onderdeel ‘Mobilisatie’ worden veteranen uit de omgeving gemobiliseerd. Het Kunstfort nodigt hen uit als eregast bij de tentoonstelling, in het Inloop-Veteranencafé op zaterdag 12 september.

Mobiele kunsttentoonstelling Trailer-Park
De lopende tentoonstelling Trailerpark bestaat uit verschillende mobiele projecten (zogenoemde trailers) die op diverse plaatsen in de omgeving van het Kunstfort tentoon worden gesteld. Ter plaatse ontstaat een openbare ontmoetingsplaatsen waar kunstenaars, het Kunstfort en omwonenden met elkaar in contact komen en kennis kunnen maken. Halverwege de tentoonstellingsperiode worden ook alle mobiele projecten 'gemobiliseerd' en mengen zij zich onder de militaire voertuigen op het terrein van het Kunstfort.

Extra rondleidingen Open Monumentendag
Op de Open Monumentendagen worden er gratis een tweetal rondleidingen verzorgd door vrijwilligers van Stichting Kunstfort bij Vijfhuizen. Deelname is vrij, doch wel beperkt tot 20 personen per rondleiding.

Zaterdag 12 september 14.00 en 15.30u.    
GRATIS rondleidingen  i.v.m. Stellingmaand en Open Monumentendag
(Starttijden: 14.00u. en 15.30u. Duur: ongeveer 1 uur. Verzamelen bij hoofdingang)

Zondag 13 september 13.00-17.00u.
13.00 en 14.30u.    GRATIS rondleidingen   i.v.m. Stellingmaand en Open Monumentendag
(Starttijden: 13.00u.  en 14.30u. Duur: ongeveer 1 uur. Verzamelen bij hoofdingang)