English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 67 niet laden

GLOBAL

Van 2 september t/m 5 november 2006

Tentoonstelling ter afsluiting van de werkperiode van vier artists in residence: Hiroshi Inanaga (Tokyo, Japan), Alevtina Kakhidze (Kiev, Oekraïne), Frank Konincks (Rotterdam) en Inatome Kyoko (Japan, woont in Amsterdam).

Hoe gaat de kunstenaar om met de angst voor een wereld die geen enkele houvast lijkt te bieden. Wat betekenen de constante veranderingen en hoe reageert hij of zij op de tegenbeweging die roept om stilstand en overzicht.

De metersdikke muren van het fort bij Vijfhuizen bieden geen bescherming meer tegen de overhoop gehaalde wereld. Bezoek van over de grens wordt niet langer afgeweerd door soldaten, inundatie en kanonnen. Met Schiphol op een steenworp afstand opende het Kunstfort zijn deuren voor kunstenaars van alle continenten en creëert het zijn eigen globale samenleving.

Het thema Global werd voorgelegd aan vier kunstenaars uit Japan, de Oekraïne en Nederland. Gedurende drie maanden woonden en werkten zij in de gastateliers van het Kunstfort om de tentoonstelling GLOBAL voor te bereiden.