English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

September 2012: Stellingmaand!

Voor iedereen die vooral geïnteresseerd is in het Fort bij Vijfhuizen en de Stelling van Amsterdam is september de maand die u niet mag missen! De hele maand staat de oude verdedigingslinie in het teken van geschiedenis, muziek, theater, kunst en nog veel meer. Ook zal op 1 september dit jaar de eerste editie van Rondje Stelling worden gereden.

Rondje Stelling fietsen
Rondje Stelling is een fietstoertocht waarbij in één dag de Stelling van Amsterdam geheel zal worden gerond. Het startschot van deze sportieve tocht is ook de officiële opening van de Stellingmaand. Naast de 46 forten en batterijen die in een 135 kilometer lange kring om Amsterdam liggen, wordt het grootste deel van de Stelling gevormd door een stelsel van dijken, kanalen, sluizen en onderwaterzettingen, die hun stempel op het landschap hebben gedrukt.  De 170 kilometer lange tocht is een monumentale uitdaging voor de sportieve fietser. Er zijn twee startplekken in de route opgenomen (Uithoorn en Fort aan de Drecht en Fort Markenbinnen) en er kan worden gepauzeerd bij verschillende forten die langs de route geopend zijn. Dus ‘neem Stelling’ en schrijf je in op www.rondjestelling.nl

Stellingmaand-programma
Het hele programma van de andere forten in de Stelling vindt u hier.

Kunstfort bij Vijfhuizen
De tentoonstellingsruimtes van het Kunstfort bij Vijfhuizen zijn ook in de maand september geopend van vrijdag t/m zondag van 13:00-17:00 uur. Op zondagen zijn er vanaf 14:00 uur gratis rondleidingen langs de kunstwerken en het fortterrein.