English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 67 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort: Schilderijen en tekeningen van Irene Kunst

Schilderijen en tekeningen van Irene Kunst

Woensdag 26 augustus 2009 t/m dinsdag 3 november 2009

Beeldend kunstenaar Irene Kunst exposeert in Restaurant ‘t Fort schilderijen en tekeningen. Irene Kunst is zeer geïnteresseerd in de raakvlakken tussen wetenschap en mystiek. Zij zoekt naar manieren om onzichtbare processen die zich voltrekken in de tijd zichtbaar te maken via het uitbeelden van energiepatronen, bewegingslijnen of verschijningen. Irene Kunst studeerde in 1993 af aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam, richting vrije schilderkunst en grafiek.

Schilderijen en tekeningen
Het werk van Irene Kunst gaat veelal over het zoeken naar het mysterie achter de realiteit en het zoeken naar openingen voor het ongrijpbare tussen de geordende structurering van onze hedendaagse maatschappij. Deze geordende structuren kunnen bijvoorbeeld rationeel bedachte theorieën, systemen en natuurwetten uit de wetenschap zijn, maar ook ruimtelijke ordening zoals infrastructuur, bebouwing en industrialisatie in onze leefomgeving.
Al schilderend of tekenend zoekt zij naar een contrast tussen atmosferische processen en het materieel standvastig aanwezige. Zij roept hierbij een wat raadselachtige of verontrustende sfeer op. Zo worden dingen vaak uit hun verband gehaald om deze associatief in een andere samenhang terug te plaatsen. Als het ware om de belevingswereld te verruimen .

Het werk van Irene Kunst is te zien tijdens de openingstijden van het restaurant, dinsdag t/m vrijdag vanaf 18:00 uur en zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.

Meer informatie vindt u via www.fortrestaurant.nl, www.irenekunst.com