English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 67 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort: Monica Aerden, Tekeningen

Tekeningen van Monica Aerden

Woensdag 9 juli t/m dinsdag 2 september 2008


Het werk van Monica Aerden is te zien tijdens de openingstijden van het restaurant,
dinsdag t/m vrijdag vanaf 18.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 12 uur.
Meer informatie vindt u via www.fortrestaurant.nl De ezel, de dood en de monnik – een houtgravure van Dürer kan voor Monica Aerden dienen als inspiratiebron voor monumentale tekeningen. Maar hetzelfde geldt voor een 13de-eeuwse, schematische tekening van ons zenuwstelsel; een vulkanische uitbarsting of een erotische afbeelding... Allemaal aanleidingen voor monumentale tekeningen, objecten en ruimte vullende installaties.

In het Restaurant ’t Fort toont Monica Aerden tekeningen van bescheidener formaat. Tekeningen die tegelijkertijd met de monumentale werken ontstaan. Ze hebben het losse handschrift van schetsen: inkt mag druipen, potloodlijnen omcirkelen een belangrijke plek. Ze zoeken, ze ‘dansen’. En die dans maakt het mogelijk grote thema’s met een humoristische relativering weer te geven, om grote bewegingen met kleine bewegingen te verbinden.

Monica Aerden is beeldend kunstenaar en kunsthistoricus. Zij maakt tekeningen, objecten en installaties. Daarnaast is zij incidenteel werkzaam als kunstrecensent, als initiator en coördinator van diverse kunstprojecten en zij is  medeoprichter van M4gastatelier in Amsterdam.
www.monicaaerden.nl