English
Kunst
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Oscar Prinsen: Instituut voor de loslopende mens

Beeldend kunstenaar Oscar Prinsen verbleef in 2010 als 'artist in residence' op het Kunstfort. Hier maakte hij vier nieuwe werken op het fortterrein, die permanent in bruikleen zijn van het Kunstfort, t.w.: Aan de waterkantIn HeavenDe Boomklever en De Hardkijker.

Het werk is een voortzetting van het thema dat Prinsen met zijn Instituut voor de Loslopende Mens neerzet. Prinsen biedt met zijn instituut ruimtes waar mensen kunnen ‘zijn’, en geeft daarmee gelegenheid tot contact en reflectie.

Oscar Prinsen: “Mijn werk gaat over communicatie en contact in een geïndividualiseerde, globalistische, hedonistische wereld. Er zijn steeds meer mensen bezig met persoonlijke groei en zingevingvraagstukken. Doordat steeds meer traditionele waarden en normen verdwijnen zoekt de mens naar nieuwe houvast en rituelen. We krijgen alsmaar meer vrijheid over hoe we ons leven invullen en moeten hierin constant keuzes maken. Dat is een mooie ontwikkeling maar ook de moeilijkste uitdaging waar de mensheid ooit voor heeft gestaan.”