English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

September 2011: Stellingmaand!

Voor iedereen die vooral geïnteresseerd is in het Fort bij Vijfhuizen en de Stelling van Amsterdam is september de maand die u niet mag missen! De hele maand staat de oude verdedigingslinie in het teken van geschiedenis, muziek, theater kunst en nog veel meer.

De tentoonstellingsruimtes van het Kunstfort bij Vijfhuizen zijn in de maand september geopend van vrijdag t/m zondag van 13:00-17:00uur. Op zondagen zijn er vanaf 14:00 uur gratis rondleidingen langs de kunstwerken en het fortterrein.

De Planning|The Game
In de Stellingmaand wordt een aantal keer het educatieve game ‘de Planning – the Game’  (http://www.deplanningthegame.nl/ ) gespeeld. Hierin ontdekken scholieren uit de Haarlemmermeer en Haarlem hoe planologie, stedenbouw, architectuur, geschiedenis, kunst en cultuur hand in hand gaan. De Geniedijk is in dit game het ijkpunt waaromheen de Haarlemmermeer zijn bebouwing moest en moet plannen.

De deelnemers  spelen de veroveringsgame op de fiets en vertrekken vanaf de spellocatie op het Kunstfort bij Vijfhuizen. Na een korte uitleg gaan de teams op pad met speel- en antwoordkaarten. Er volgt een uitdagende speurtocht langs 21 locaties waarin ze op een iPhone informatie en credits verzamelt. Voor het tweede level komen de teams weer terug op het Kunstfort.

De locaties liggen langs en nabij de Geniedijk die de Haarlemmermeer in tweeën deelt. Het stuk Geniedijk waarlangs deze game wordt gespeeld,  loopt vanaf het Kunstfort bij Vijfhuizen via het oude Floriade-terrein en het Fort Hoofddorp tot en met het kantorenpark Beukenhorst bij station Hoofddorp.

Stellingmaand-programma
Het hele programma van de andere forten in de Stelling vindt u hier.