English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Expertmeeting & Forum: In de voetsporen van Dolly

Donderdag 24 november 2011 13:30-17:15uur

Het Kunstfort profileert zich als een platform waar alternatieven op het terrein van duurzaamheid beproefd kunnen worden. Het wil een proeftuin zijn waar kunstenaars, wetenschappers en bezoekers elkaar ontmoeten, samen spreken en samenwerken.

De toegang tot het programma is kostenloos. wel vragen we u om vooraf even aan te melden via ; dit kan nog tot en met woensdag 23 november 2011.

De komende jaren wil het Kunstfort de artistieke activiteiten in de buitenruimte uitbreiden met verschillende projecten die duurzaamheid en alternatieve voedselvoorziening als thema hebben.

Van 17 april t/m 26 juni 2011 was in Kunstfort bij Vijfhuizen de tentoonstelling Dolly, you say you want a revolution te zien, met als thema's Kunst, Zelfvoorziening en Duurzaamheid. Tijdens deze expositie lieten de kunstenaars Annechien Meier, Helmut Dick en Stadtimkerei Finger (Florian Haas & Andreas Wolf) werken zien die ecologie, alternatieve landbouw en voedselproductie tot onderwerp hadden. We wilden de bezoekers via deze tentoonstelling aan het denken zetten over de invloed van grootschalige landbouw op flora en fauna  in de directe omgeving, en hen wijzen op mogelijke duurzame oplossingen.

De expertmeeting In de voetsporen van Dolly is bedoeld ter afsluiting van de tentoonstelling Dolly en ter voorbereiding van het eerder aangekondigde lange termijnproject: Een project waarin duurzame ontwikkeling centraal staat, en dat het Kunstfort tot een permanent onderdeel van haar programma wil maken. Het programma van de expertmeeting bestaat uit een kritische lezing van Dr. Petra Derkzen over de mogelijkheden van stadslandbouw. Derkzen is assistant professor bij de Rural Sociology Group aan de Wageningen Universiteit. Haar lezing wordt voorafgegaan door de presentatie van drie  kunstenaarsplannen die in het kader van Dolly werden ontwikkeld. Het Kunstfort wil deze in 2012 ten uitvoer brengen. Het geheel wordt gevolgd door een discussie voorgezeten door een forum van experts, kunstenaars, wetenschappers en maatschappelijke organisaties. Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om mee te discussiëren.


Programma

13:30 - 14:00uur :
Ontvangst met muziek van minimal composer Steve Reich, en gelegenheid om de lopende kunsttentoonstelling te bezoeken
14:00 - 14:15uur
:
Openingswoord door  Holger Nickisch, directeur Stichting Kunstfort bij Vijfhuizen
14:15 - 15:00uur 
:
Kunstenaarspresentaties door Annechien Meier, Helmut Dick en Stadtimkerei Finger
15:00 - 15:30uur  
:
Korte pauze
15:30 - 16:15uur :
Expertlezing van Dr. Petra Derkzen (ass. Prof. Rural Sociology, Wageningen Universiteit)
16.15 - 17.15uur :
Forumdiscussie in dialoog met het publiek, o.l.v. Peter de Rooden (Stroom Den Haag)
17:15 -         uur
:
Afsluiting: Borrel en hapjes, gemaakt van lokaal verbouwde gewassen