English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort: Werken van Henk van Noort

De Haarlemse kunstenaar Henk van Noort (Ridderkerk, 1962) is een gepassioneerd autodidact. Hij is er van overtuigd dat hij nooit uitgeleerd is op het gebied van de schilderkunst. Zijn werken tonen hoe hij geniet van het experiment.

Henk van Noort heeft na zijn M.T.S. opleiding verschillende werkzaamheden in de bouwbranche gedaan. Zijn huidige interesse in de schilderkunst kwam niet uit de lucht vallen. Jarenlang was hij eigen ondernemer in de schilderbranche. Na een ongeval werd het echter onmogelijk dit fysiek veeleisende vak vol te houden.

In 2010 begon Henk met vrijwilligerswerk. Hij werkt sinds november 2011 iedere week een dag op het Kunstfort. Daar houdt hij zich bezig met beheertaken van het historische Fort, en wanneer nodig helpt hij bij de op- en afbouw van tentoonstellingen.

Toen Henk ons vertelde dat hij vooral graag schildert en experimenteert met allerlei verfmaterialen, ontstond het idee om met zijn bijzondere werk een expositie in Restaurant 't Fort te organiseren. Hoewel zijn werken soms figuratief zijn, schildert Henk bij voorkeur abstract: "De abstractie geeft mij de meeste vrijheid voor het experiment." In zijn werk schroomt hij niet om op subtiele wijze materialen en methoden te gebruiken die men eerder in de bouwwereld zou aantreffen.

 

Restaurant ’t Fort
wo. t/m vr. vanaf 18:00u., za. en zo. vanaf 12:00u.
Fortwachter 3   2141 EE Vijfhuizen
023 - 558 90 10