English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Seizoensopening Stelling van Amsterdam

Tweede paasdag - maandag 9 april
Geopend van 12:00 - 17:00u.

Op maandag 9 april opent de Stelling van Amsterdam op feestelijke wijze haar toeristisch seizoen, bij het Fort bij Veldhuis te Heemskerk. Maar op deze mooie dag is ook uw Kunstfort bij Vijfhuizen geopend, en zijn daar extra activiteiten in het kader van de lopende tentoonstelling Luid Land, over de Klank van het Landschap.

Fort bij Veldhuis host seizoensopening
Fort bij Veldhuis is één van de forten in de Stelling van Amsterdam, -waarvan ook het Fort bij Vijfhuizen deel uitmaakt. Op maandag 9 april geeft men op Fort bij Veldhuis in Heemskerk voor het startsein voor het Stellingseizoen 2012. Op deze Tweede Paasdag doet de Stelling van Amsterdam een poging het Paaseieren-verven-record te verbreken. Daar zijn 350 enthousiaste schilders tussen de 6 en 96 jaar voor nodig! Aanmelden kan nog via deze site.

 

Activiteiten op uw eigen Fort bij Vijfhuizen
Het Kunstfort bij Vijfhuizen sluit op deze dag aan met haar eigen activiteitenprogramma. Op Tweede Paasdag is het fort geopend met o.a.:

  • In het kader van de lopende kunsttentoonstelling Luid Land vragen we onze bezoekers om deze dag 'landschapsgeluiden' te verzamelen. Met een smartphone kunnen die geluiden eenvoudig opgenomen worden, en vervolgens worden ge-upload naar de website. Uw leukste landschapsgeluiden zullen worden afgespeeld in de tentoonstelling.
  • Daarnaast kunt u, -ook met behulp van uw smartphone-, de nieuwe QR-code route uitproberen die op het fortterrein is uitgezet. Op bepaalde plekken op het fortterrein geeft deze route uitleg over markante kunstobjecten, historische overblijfselen en wat er verder te zien is bij het Fort bij Vijfhuizen.
  • Met de gratis verkrijgbare Stellingtour kunt u wandelend, -of op de fiets-, van Fort bij Vijfhuizen naar de andere Stellingforten in de Haarlemmermeer. (borgsom vereist, -of download de gratis app. voor uw smartphone).
  • En Restaurant 't Fort opent haar deuren met een proeverij van ambachtelijk gebrouwen Fortenbier.