English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

NL Doet! Vrijwilligers helpen met een kunstproject

16 & 17 maart 2012

NL Doet! is een initiatief van het Oranjefonds. Tijdens deze nationale vrijwilligersdag meldde een groepje doordouwers zich aan voor een klusje op het Kunstfort.

Het Oranjefonds stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken tijdens de grootste vrijwilligersinitiatief dat ons land kent; NL Doet!. Via de website kon men zich inschrijven voor alle leuke vrijwilligersklussen die in 2012 op 16 en 17 maart werden aangeboden.

Het Kunstfort mocht zich verheugen op de hulp van een aantal doordouwers van de gemeente Haarlemmermeer. Met noeste arbeid werden de voorbereidingen getroffen voor een nieuw kunstproject; het Militaire Moestuin Lab van kunstenaar Annechien Meijer.

Daartoe moest een stukje grond langs de binnenzijde van de fortwal met de hand worden omgeploegd en geëgaliseerd. Graven op het fortterrein is altijd spannend, want mogelijk vindt men er nog artefacten en munitie onder het maaiveld.

"Ik heb zelf een moestuintje. Het is heerlijk om eens even uit mijn stoffige kantoor te zijn en in de buitenlucht je handen vuil te maken.", sprak NL Doet!-vrijwilliger Henk Vreeburg met het zweet op zijn voorhoofd.

De klus werd nogal pittig, omdat de vrijwilligers onder het maaiveld, -in plaats van spannende artefacten-, een hoop bouwpuin aantroffen uit de tijd vóór de ingrijpende restauratie van het Fort. Drie kuub aan dakpannen, stenen en betonnen palen moesten worden verwijderd, voordat in de volgende fase van het project de zaailingen geplaatst kunnen worden.

Het Kunstfort dankt de vrijwilligers voor hun zeer welkome hulp en gezelligheid tijdens de NL Doet! dagen.