English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Dag van de Architectuur 2012

Thema: Architectuur & Voedsel
zaterdag 23 & zondag 24 juni 2012

Een leuk, leerzaam én culinair programma rond de Dag van de Architectuur, die dit jaar in het teken staat van Architectuur & Voedsel. Laat u door de medewerkers van het Kunstfort rondleiden langs onze groenprojecten, doe mee aan (kook)workshops en maak onder begeleiding 'groene' kunstwerken met uw kinderen.

Voedsel is genieten en voedsel is noodzaak. Zonder eten geen leven. Het heeft grote invloed op hoe culturen zich ontwikkelen, op de aard van gebruiken en tradities en de vormgeving van gemeenschappen. Ook de architectuur wordt er door beïnvloed. Hoe ziet het land eruit en hoe is de staat van de grond? Hoe telen we het voedsel, hoe slaan we het op en verwerken, verpakken we het? En aan het einde van de keten, hoe verkopen we ons eten, hoe brengen we het aan de man en hoe bereiden we het?

De BNA, Nederlandse beroepsvereniging van Architecten, organiseert ook dit jaar weer De Dag van de Architectuur. Het Kunstfort bij Vijfhuizen doet mee met een programma rijk aan cultuurhistorie, gewassen & kruiden kennis, ludieke kunst en culinair vertier. De activiteiten omvatten de presentatie van een nieuw Bijenmuseum; een rondleiding langs het Militaire Moestuin Lab; het Kunstfort Herbarium met de op het buitenterrein aanwezige eetbare planten en kruiden; een speelhoek voor de kinderen in het Kunstfort en een culinaire workshop met de zelfgeplukte ingrediënten.

Geïnteresseerd? Kosten per deelnemer bedragen slechts €4,50 voor het gehele programma! Meld u aan via e-mail, of bel 023 - 558 9013.

 

Programma voor beide dagen:

13:00 - 1400u. Inloop
14:00 - 14:30u.

Ontvangst in de Genieloods
Meet & Greet van de deelnemers

14:30 - 15:15u.

Rondleiding groeiprojecten
Rondleiding over het fortterrein langs de verschillende ecologische groeiprojecten, waarbij tevens eetbare gewassen en kruiden geplukt gaan worden.

15:15 - 16:00u.

Knalpot Knutselen met de kids
Wasco weaver: Maak met wasco een 'groen' kunstwerk. De werkjes worden meteen tentoongesteld en mogen aan het eind van de middag meegenomen worden.
Kopieer je een hoedje: Maak je eigen Herbarium van gevonden plantjes, m.b.v. een kopieermachine.
Eet een bloempje: Zaadjes van eetbare bloemen inzaaien. Mogen aan het eind van de dag als kadootje mee naar huis.

16:00 - 18:00u.

Kookworkshop met gevonden groenten (volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar)
In de keuken of veldkeuken samen een kleine maaltijd klaarmaken en eten op en rond het terrein van het Kunstfort.
Op het menu staat:
-Waanzinnig wilde rucola pesto
-Werkelijk wilde tijm azijn
-Zalig gedurfde smeerwortel tempura

----------------------