English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Randprogramma: De Klank van het Landschap

van 16 juni t/m 8 juli 2012

Hoe voelt geluid? Hoe klinkt landschap? En hoe ziet stilte eruit? Een serie boeiende activiteiten in de periode van 16 juni t/m 8 juli gaat verder in op het thema van de tentoonstelling Luid Land: Met een presentatie over de landschapsinrichting van land art Park Buitenschot, excursies, een expertmeeting, rondleidingen en performances.

Behalve van de deelnemende kunstenaars zijn er bijdragen van Paul de Kort, Lodewijk van Nieuwenhuijze, Arno Eisses, Kester Freriks, Bert van Meggelen, George Moormann, Nathalie Bruys, Saskia Janssen, Andrea Božić, Robert Pravda, en dansers van dansgezelschap Emio Greco | PC, International Choreographic Arts centre Amsterdam (ICK).

NB: Aanmelding voor deze onderdelen vooraf gewenst, in verband met beperkt aantal plaatsen! Kosten: Toegangsprijs Kunstfort, tenzij anders aangegeven.

Zondag 8 juli:
Finissage met stilteverhalen en performances

Laatste kans voor bezoek aan Luid Land.

Vanaf 14:00u.

Kunstrondleidingen

15:00 - 16:00u.

Gezamenlijke rondleiding langs alle kunstwerken van Luid land, met een bloemlezing van stiltepoëzie uit de wereldliteratuur door Haarlems stadsdichter George Moormann en een inleiding door schrijver Kester Freriks. Luisteren naar de eerder voor het Kunstfort ontwikkelde geluidswerken van Nathalie Bruys en Saskia Janssen in aanvulling op de tentoonstelling Luid Land.

16:30u.

Clapdance performance Lithium (Mania) van choreografe Andrea Božić i.s.m. Julia Willms en dansers van dansgezelschap Emio Greco | PC, International Choreographic Arts centre Amsterdam (ICK), in de Genieloods.

16:00 - 18:00u.
Feestelijke afsluiting van tentoonstelling Luid Land met borrel en Schipholganzenkroketten uit de Keuken van het Ongewenst dier van Rob Hagenouw en Nicolle Schatborn.

 

16 juni t/m 8 juli:
Presentatie van Geluidslandschap voor de Haarlemmermeer

Presentatie in de Genieloods, van de ontwerpen van Geluidslandschap voor de Haarlemmermeer Door beeldend kunstenaar Paul de Kort en H+N+S Landschapsarchitecten voor het toekomstige Park Buitenschot. (zie verder: 30 juni aanvullende excursies, 5 juli expertmeeting.)

 

Zaterdag 30 juni:
Stilte-/geluidsexcursies door de kunstenaars Sarah van Sonsbeeck en Mark Bain

NB: Kosten per persoon € 5,- inclusief picknick en vervoer.

12:00u.

 

Start op het Kunstfort, vervoer per fiets of bus naar de geluidswerende proefribbels in het landschap en de locatie van het toekomstige Land Art Park Buitenschot. Toelichting door Arno Eisses, akoestiek consultant TNO en de betrokken ontwerpers van H+N+S Landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort.

13:00 -15:00u.

Twee parallelle excursies:
1) Stiltewandeling o.l.v. Sarah van Sonsbeeck over de Geniedijk via de wijk Vrijschot.
2) Geluidsfietstocht o.l.v. Mark Bain naar verschillende locaties rond de Polderbaan, zoals spottersplekken en bos van Milieudefensie.

15:00 - 17:00u.

Terug op het Kunstfort, napraten en borrel. Gelegenheid om de tentoonstelling Luid Land te bezoeken.

17:00u. Einde

 

Vrijdag 1 februari 2013:
Expertmeeting: Hoe kunnen we de ervaring van stilte en geluid in het landschap mee ontwerpen?

Expertmeeting n.a.v. landschapsproject Geluidslandschap voor de Haarlemmermeer ter reductie van grondgeluid rond Schiphol voor het toekomstige Park Buitenschot. Het project wordt besproken in de context van innovatieve en Land Art projecten.
Sprekers: ontwerper Lodewijk van Nieuwenhuijze van H+N+S Landschapsarchitecten, beeldend kunstenaar Paul de Kort, schrijver en landschapsexpert Kester Freriks.
Gespreksleider: Bert van Meggelen, oud directeur Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

14:00u.

Ontvangst met bezoek aan de tentoonstelling Luid Land

14:30 - 16:30u.

Expertmeeting

16:30u. -.
Informele afsluiting met borrel


Meer informatie over deze expertmeeting vindt u hier>

 

Luid Land kwam tot stand dankzij:

logo_gemeente-haarlemmermeer Modriaanfondslogo_SNSreaalfonds

logo_abcgeluid logo_mts