English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Boekpresentatie: Monografie van Fransje Killaars

Tijdens de opening van de Killaars' solo-expositie Front to Back werd de monografie Fransje Killaars van Bianca Stigter (schrijver, journalist NRC Handelsblad) gelanceerd.

Het boek met teksten van Bianca Stigter en Sven Lütticken geeft een overzicht van het werk dat Killaars in de afgelopen 25 jaar gemaakt heeft en is verkrijgbaar in de museumshop van het Kunstfort.

Over Fransje Killaars
Fransje Killaars (1959, Maastricht) is internationaal bekend vanwege haar uit felle kleuren opgebouwde installaties van textiel. Haar handgeweven tapijten, dekens en gekleurde stoffen vormen, zoals zij het zelf noemt, het ‘alfabet’ waarmee zij haar installaties samenstelt. Killaars is gefascineerd door de kracht van kleur, de relatie tussen mens en textiel en de verbondenheid van textiel met het dagelijks leven.

Behalve met autonome installaties heeft Killaars naam gemaakt met diverse opdrachten voor de openbare ruimte. Deze bestaan onder andere uit indrukwekkende ruimtevullende installaties en wandbekledingen, samengesteld uit de voor haar typerende horizontale lagen stof en geïnspireerd op het principe van stofstalenboeken. Zo realiseerde zij o.a. de Herenkamer van het Catshuis, de entreehal van het Fonds BKVB en de entreehal van het Ministerie van OC&W. Onlangs maakte zij een ontwerp voor de North Delegates’ Lounge voor het gebouw van de Verenigde Naties in New York.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze uitgave kunt u contact opnemen met Esmeralda Eggen, pr/marketing nai010 uitgevers: 010-2010132 of . nai010 uitgevers is specialist in het uitgeven van boeken op het gebied van architectuur, stedenbouw, kunst en design. www.nai010.com

Nederlands/Engels | Hardcover | 176p. | 24 x 32cm
Auteurs: Sven Lütticken, Bianca Stigter
Design: Thonik | nai010 uitgevers
ISBN 978-90-6450-792-2 | Prijs: € 34,50

 

De monografie Fransje Killaars is mogelijk dankzij:
- Mondriaan Fonds
- Stichting Harten Fonds
- Stichting Edmond Hustinx,
- Bates University Gallery , Maine (USA)