English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 71 niet laden

Exclusief: een Hollandse Meester in het Fort

Op 25 oktober 2012 gaat in het Stedelijk Museum Amsterdam het tweede deel van de portretreeks Hollandse Meesters in de 21e eeuw in première. Een documentaireserie waarin de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment worden geportretteerd, waaronder Kunstfort exposée Fransje Killaars.

De film zal vanaf 26 oktober ook in het Kunstfort worden getoond in het kader van Killaars' solo-expositie Front to Back.

De documentaire toont de kunstenaars in hun werkruimtes, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Documentairemaker Hedy Honigman portretteerde beeldend kunstenaar Fransje Killaars.

Het project moet uitgroeien tot een omvangrijke serie waarin een generatie belangrijke kunstenaars wordt vastgelegd. Waar het om gaat is dat mensen over honderd jaar deze films nog kunnen raadplegen, als een historisch document.

De atelierportretten worden geen strikt informatieve minidocumentaires, maar levendige momentopnames. De werkplek en wat daar op dat ogenblik gaande is dienen als uitgangspunt voor een vijftien minuten durende film. Die kan nieuwsgierig maken, bestaande beeldvorming bevestigen of juist ontregelen.

Hollandse Meesters is een initiatief van Michiel van Nieuwkerk en Ineke Hilhorst en wordt geproduceerd door Interakt/René Mendel.