English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Gasttentoonstelling: De Laatste Dag

Georganiseerd door kunstenaarscollectief
Divide and Conquer
Te zien van 14 t/m 23 december 2012
open:
13:00 - 17:00 uur.

Het Kunstfort was gastheer voor een bijzondere tentoonstelling rondom de gevreesde 21ste december 2012. Volgens de Maya's was 21 december 2012 de laatste dag van grote verandering: De zondvloed, het einde van de wereld zoals wij hem kennen, een nieuwe wereldoorlog, einde van ons economische systeem?

Mayakalender
Ter inspiratie voor de tentoonstelling diende de Mayakalender, die volgens doemdenkers op 21 december 2012 het eind van de wereld voorspelde - of in ieder geval een moment van grote verandering zou aankondigen. Divide and Conquer heeft er vooral een bijzonder moment van gemaakt: een dag van nu of nooit, zonder schaamte of zorg voor morgen, bevrijd van verwachtingspatronen, maar toch met de bedoeling om het beste van jezelf te laten zien en alles eruit te halen wat erin zit.

Veilig
Gezien het verleden als verdedigingsbolwerk met zijn dikke muren maakte het Kunstfort Vijfhuizen een wezenlijk deel uit van de expositie zelf. Interessant is dat de geschiedenis van het Kunstfort zelf verwijst naar het verleden, maar de expositie vooral ging over het 'nu' en de toekomst. Een toekomst die - geheel volgens thema - compleet open ligt. De kunstenaars over de tentoonstelling: “Onze gedachte is dat we voor 'de laatste dag' een plek zoeken waar men zich in geval van nood veilig kan voelen en waar onze kunst zo goed mogelijk bewaard blijft voor overlevers of opvolgers."

Eindfeest
De veelziidige expositie werd op de beruchte 21 december afgelopen met een finissage en een aansluitend eindfeest met de passende naam: het Laatste Maal." Al feestende het einde der tijden - of "gewoon" het eind van het jaar tegemoet: het was een mooie afsluiting van Kunstfortjaar  2012!

Deelnemende kunstenaars

: Christel Burghoorn, Tessa Lieffering, Jeroen de Nijs, Jurgen Kuipers, Ivo Kamphuis, Ludmilla van der Spoel, Simone Gerard, Maartje Punt, Debbie Voerman, Wessel Westerveld

Geopend : 14 t/m 23 december, op vr t/m zo van 13:00 t/tot 17:00 uur
Gastcurator : Ella Buzo