English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Seizoensopening Stelling van Amsterdam

Tweede paasdag - 1 april 2013

Veel forten van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam openen in het voorjaar weer hun poorten voor publiek. Dit moment wordt gemarkeerd met een speciale Seizoensopening op Tweede Paasdag. Deze dag staat in het teken van communicatie met radioverbindingen, morse, codes en spionnen, geheime boodschappen, postduiven en telegrafie.

Het weekend daarop, op 7 april 2013, opent ook het Kunstfort weer haar deuren, met de kunstmanifestatie Stellingname.

Activiteiten forten Stelling van Amsterdam
Voor het programma tijdens de seizoensopening op Tweede Paasdag kunt u op Fort bij Edam, Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis, Fort bij Aalsmeer en Fort bij Uithoorn met originele radiocollecties verbindingen maken met andere forten, maar ook met het buitenland. Een activiteit voor jong en oud! Naast rondleidingen zijn er meer activiteiten op de forten. Daarnaast is er bij Kustbatterij Diemerdam het spel 'Spion van de Stelling'. Voor meer informatie, raadpleeg de agenda van de Stelling van Amsterdam.

Activiteiten op uw eigen Fort bij Vijfhuizen - vanaf 7 april 2013
Het Kunstfort bij Vijfhuizen sluit op het Stellingseizoen aan met haar eigen activiteitenprogramma, met o.a.:

  • Kunstmanifestatie Stellingname (van 7 april t/m 26 juni 2013) en volgende kunsttentoonstellingen.
  • Daarnaast kunt u, -met behulp van uw smartphone-, de nieuwe QR-code route uitproberen die op het fortterrein is uitgezet. Op bepaalde plekken op het fortterrein geeft deze route uitleg over markante kunstobjecten, historische overblijfselen en wat er verder te zien is bij het Fort bij Vijfhuizen.
  • Met de gratis verkrijgbare Stellingtour kunt u wandelend, -of op de fiets-, van Fort bij Vijfhuizen naar de andere Stellingforten in de Haarlemmermeer. (borgsom vereist, -of download de gratis app. voor uw smartphone).
  • En Restaurant 't Fort opent haar deuren voor een heerlijke lunch.