English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Satellietbus in uw buurt!

Voor haar werk Mapping Delta-Land roept kunstenaar Marjolijn Boterenbrood alle bewoners van de Haarlemmermeer op om foto’s in te zenden. Deze foto’s komen in het 'polderarchief' van Mapping Delta-land. De foto's kunt u digitaal sturen naar , o.v.v. 'Polderarchief' of langsbrengen bij het Kunstfort om ze in te laten scannen. Daarnaast gaat Marjolijn de polder in met haar Satellietbus, om uw polderverhalen te verzamelen.

Persoonlijke geschiedenisverhalen
Op 7 april 2013 opende de tentoonstelling Stellingname in het Kunstfort bij Vijfhuizen. De tentoonstelling gaat over vele aspecten van de polder als leefomgeving en over de persoonlijke beleving van het waterlandschap. Daarom is Marjolijn Boterenbrood nieuwsgierig naar foto’s, ervaringen en verhalen van bewoners van de Haarlemmermeer. Denk daarbij aan beelden van slootje springen, vastzitten in de modder, een overstroming, in het water vallen, en zo meer.

De Satellietbus komt naar u toe deze lente!
Marjolijn Boterenbrood gaat met u ook persoonlijk in gesprek. Op een aantal vrijdagen gedurende de tentoonstellingsperiode komt zij namelijk met de knalblauwe Satellietbus langs in dorpskernen om daar uw verhalen te verzamelen.

De Satellietbus brengt nog twee andere deelnemers aan kunstmanifestatie Stellingname mee: Ontwerper Francois Lombarts zwemt ter plaatse enkele waters van uw polder door voor zijn werk Ik wil de polder in!. En landschapsarchitect Ronald Boer zal op verschillende plekken watermonsters verzamelen die een plaats krijgen in de waterbibliotheek van zijn werk Brak Water, Zilt Land. De resultaten van deze 'kunstenaarsonderzoeken' worden teruggebracht in de lopende tentoonstelling bij het Kunstfort bij Vijfhuizen.

Satelietbus reisschema

Dag Datum Tijd Plaats Lokatie
vrijdag 5 april 15:00 - 17:00u. Hoofddorp Raadhuisplein
woensdag 10 april 15:00 - 17:00u. Vijfhuizen De Poterne
vrijdag 26 april 15:00 - 17:00u. Nieuw - Vennep Winkelcentrum Getsewoud
vrijdag 3 mei 15:00 - 17:00u. Beinsdorp Parkeerterrein restaurant 't Kolkje
vrijdag 17 mei 15:00 - 17:00u. Rijsenhout Aalsmeerderdijk/ Schouwstraat
vrijdag 7 juni 15:00 - 17:00u. Abbenes Hoofdweg/ Dr. Heijelaan
vrijdag 21 juni 15:00 - 17:00u. Lisserbroek Brug Lisserdijk