English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Kunstenaar Efin Au over Drijfland

Efin Au: "In Hong Kong, waar ik ben geboren en opgegroeid, kunnen wij het water niet zomaar uit de kraan drinken. Maar in Nederland kan dat wel. Toch kiezen veel mensen er voor flessenwater te gebruiken. De cyclus van flessen drinkwater – namelijk het maken, distribueren, inzamelen en bewerken of recyclen van lege flesjes kost veel energie. Dit heeft gevolgen voor ons klimaat. Nederland staat aan de frontlijn van een opgewarmde aarde omdat tweederde van ons land beneden de zeespiegel ligt.

Ik heb in 2008 een kunstproject over dit thema ontwikkeld. Door middel van gerecyclede plastic drinkwaterflesjes wordt een drijvende plattegrond van Nederland aangelegd. Op deze 'plattegrond' worden de gevarenzones van wateroverlast in Nederland door de stijgende zeespiegel en veel regen getoond. Met dit project wil ik het bewustzijn over ons consumptiegedrag vergroten en het gevolg daarvan voor ons leefomgeving laten zien. Dit project nodigt bovendien scholen en het publiek uit te participeren.

Na het Kunstfort wil ik dit project ook in andere steden organiseren, daarom heb ik sinds kort een stichting ‘Talents for Awareness Art Projects’ (www.taap.nl) opgericht. Deze stichting is een platform voor kunstenaars, individuelen en ondernemingen van soortgelijke overtuiging om te netwerken en te verbinden. Samen creëren en ontwikkelen wij projecten die zich richten op een toekomst van een uitgebalanceerde leefomgeving om aan het welzijn van ons milieu en de maatschappij bij te dragen. Door middel van deze projecten creëert de stichting gelegenheid voor het publiek om deel te nemen, waardoor we in staat zijn verschil te maken."

Zou u de stichting willen versterken en/of ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Efin Au via .