English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Kunstfort Businessdag: Ondernemend Werelderfgoed

Vrijdag 13 september 2013
van 16:00 tot 18:00 uur

Scheidend wethouder van Dijk zegt het steeds – “Er is zoveel om trots op te zijn in de Haarlemmermeer”. Een Unesco Werelderfgoed-site als het Kunstfort bij Vijfhuizen hoort daar zeker bij.

Te vaak nog, vertellen bezoekers uit de Haarlemmermeer dat ze het complex niet kenden en heel positief verrast zijn over deze broedplaats van creativiteit en ondernemerschap. De locatie bekendheid geven in de regio en elkaar vinden in (cultureel) ondernemerschap, zijn voor het Kunstfort redenen tot het organiseren van een kennismakingsdag, specifiek voor het bedrijfsleven.

Hoe kenmerkend voor het Fort bij Vijfhuizen zijn niet de prachtige omgeving, de veelheid aan mogelijkheden voor bedrijven en de gastvrijheid en kwaliteit van Restaurant ’t Fort?!

De veelzijdigheid van het Kunstfort
Het Kunstfort bij Vijfhuizen organiseert drie tentoonstellingen per jaar waarin door hedendaagse kunstenaars mooie, bijzondere en soms controversiële zaken worden getoond. Een ecologisch groeiproject, met als beschermheer astronaut Andre Kuipers, bevindt zich in de beeldentuin die rondom het Fort ligt. Er is een educatieprogramma voor (basis)scholen. Veel van de ruimtes van het Fort worden verhuurd aan creatieve kleinbedrijven. Daarnaast zijn er zalen beschikbaar voor trainingen, recepties vergaderingen of netwerkmeetings.
Dit veelzijdige fort kan niet functioneren zonder de inzet van ruim 40 vrijwilligers.

De historische stalen Genieloods (de enige in Nederland) gaat verbouwd worden tot een ruimte die het hele jaar te gebruiken is voor exposities, meetings en evenementen. Graag bieden we ondernemers de mogelijkheid zich te verbinden met dit bijzondere project of een van de andere projecten op het Fortterrein.

Restaurant 't Fort van Radboud & Ubavka Bos (cateraar De Smaeck), dat dagelijks is geopend, zorgt ervoor dat een uitstapje naar het Kunstfort bij Vijfhuizen altijd een 'smaeckvolle' zaak is. In het Restaurant 't Fort maakt u kennis met de eigenaren en vooral ook met de kookkunsten en creativiteit die zij laten zien in hun producten voor catering op locatie of in het restaurant zelf.

Programma en aanmelding
Vanaf 16.00 uur ontvangst en rondwandeling in kleine groepjes met een rondleider van het Kunstfort. Aansluitend ontvangst in Restaurant ’t Fort en netwerkmoment. Meldt u zich s.v.p. aan voor verdere informatie over dit evenement via
e-mail