English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 543 niet laden

Cultureel evenement

Ringbiënnale 2014

Vijf routes en tussenstops in het landschap van pioniers, polders & proeverijen
12, 13 & 14 en 19, 20 & 21 september 2014

In het tweede en derde weekend van september krijgt een breed publiek de kans om bijzondere en verborgen plekken te ontdekken van Haarlemmermeer. Niet alleen de historie van dit stuk land, maar ook verrassende verhalen van pioniers en bewoners zijn dan te horen en te ervaren in routes vol kunstprojecten, theater en muziek.

Van de making-of van aardappelwodka (gemaakt van Haarlemmermeerse aardappelen) tot bedrijven op innovatieve kantorenparken en het verhaal van het bijzondere Olifantsgras. Van kunstenaars die het landschap verkennen (zelfs wadend door het water of juist in een fles) tot een vliegreis waar je niet op zal stijgen. De Ringbiënnale leidt langs historie, bedrijven, boerderijen en natuur, maar ook naar smakelijke polderproducten.

Pioniers, polders en proeverijen
De titel ‘Ringbiënnale’ verwijst naar de ringvaart en naar het voornemen om iedere twee jaar bijzondere routes uit te zetten in de polder. Binnen de Ringvaart, ligt een bijzonder polderlandschap met een rijke geschiedenis. Zolang Haarlemmermeer bestaat, is het een aantrekkelijk gebied voor pioniers. Vanaf lang voor de droogmaking tot in de verre toekomst inspireert deze omgeving plannenmakers.
In het steeds veranderende (polder) landschap van Haarlemmermeer groeit ook de nieuwe economie. Het bedrijfsleven werkt hier intensief aan duurzaamheid, verschillende ondernemers produceren zelf lokaal voedsel en afval wordt in warmte omgezet voor de regio. De pioniersgeest waart nog altijd rond.

Vijf routes en tussenstops
De Ringbiënnale vindt plaats op meerdere locaties in Haarlemmermeer. Er zijn vijf verschillende routes ontworpen met elk een eigen invalshoek en thema: Kringlopen, Het Nieuwe Kantoor, De Polder in het Centrum, Door de ogen van… Daarnaast zijn er de Tussenstops, locaties waar men kan genieten van een mooie film, wat lekkers of een bijzondere wandeling.
Het volledige programma, waarin ook acht pioniers vertellen over waarom zij in Haarlemmermeer wonen en werken, staat ook in de speciale Ringbiënnale krant. Te verkrijgen bij de deelnemende locaties of als speciale bijlage in het HC Nieuws van 11 september. Meer informatie over het uitgebreide programma en reserveren van kaarten: www.ringbiennale.nl

De Ringbiënnale 2014 wordt georganiseerd door Kunstfort bij Vijfhuizen, Historisch Museum Haarlemmermeer, Museum De Cruquius en Podium voor Architectuur.

www.ringbiënnale.nl