English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

National Geographic fotowedstrijd

UNESCO Werelderfgoed vastgelegd

Vanaf augustus 2013 kunt u het fort bewonderen door het grote gele venster van National Geographic. Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam is het Fort bij Vijfhuizen aangemerkt als UNESCO-Werelderfgoed; een status die dient tot behoud van de 'schatkamers' van de wereld. Op elk van de negen Werelderfgoed-locaties die zich in Nederland bevinden, plaatste National Geographic een metershoog geel kader ter ondersteuning van dit belangrijke initiatief.

 

Fotowedstrijd
Door een foto van het geel omkaderde erfgoed te delen via de sociale media, kunt u mooie prijzen winnen, zoals een reis naar Willemstad op Curaçao! U kunt de foto maken door het grote, gele kader of door een van de vele kleine, kartonnen kaders die bij elke erfgoedlocatie los verkrijgbaar zijn. Raadpleeg de openingstijden van het Kunstfort.

Per erfgoedlocatie wint degene die de beste foto maakt een boekenreeks over Unesco-werelderfgoed in Nederland. De hoofdprijs, voor de maker van de beste foto, is een door Arke en Sandton Kurá Hulanda verzorgde, negendaagse vliegreis naar Curaçao. Plaats je foto op de speciale actiepagina op Facebook. Uploaden via Instagram of Twitter kan ook. Vergeet niet #NGerfgoed in de omschrijving te zetten.

De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van National Geographic loopt tot 31 januari 2014. Alle voorwaarden vind je op nationalgeographic.nl/erfgoed

De jury wordt gevormd door Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van National Geographic Nederland-België, Harry Brinkman, voorzitter van Stichting Werelderfgoed.nl, Hilda Boesjes-Beljon, directeur van Stichting ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer, en fotograaf Frans Lemmens.