English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Artist in Residence: Robert Roelink

t/m juni 2014

De reizende ‘kunstnomade’ Robert Roelink (1973) is van februari t/m juni bij het Kunstfort te gast als Artist in Residence. Roelink is deelnemer aan de tentoonstelling Blow Up! en zal tijdens zijn verblijf verschillende kunstwerken op locatie realiseren.

Roelink is een energieke kunstenaar die zichzelf vooral als doener beschouwt. Na zijn afstuderen aan de Kunstacademie in Kampen nam hij deel aan veel tentoonstellingen en festivals in binnen- en buitenland. Tegenwoordig werkt Roelink vanuit zijn camper, zijn mobiele woon/werkatelier. “Roelink leeft zijn werk”, zo stelt Blow Up!- curator Holger Nickisch, “Er bestaat geen afstand tussen zijn geëngageerde werk en zijn activistische leven.” Hij is niet zozeer op de vlucht maar altijd flexibel op zoek en wil de mogelijkheid behouden om zo vrij als een vis in zijn habitat te leven: De natuur.

Over het werk van Robert Roelink
Oorspronkelijk opgeleid als grafisch ontwerper maakt Roelink nu vooral schilderijen, collages, beelden en grote interactieve installaties op locatie. Voor zijn werk gebruikt hij alledaagse materialen als huishoudplastic, afval, acryl en tape. De laatste jaren maakt hij inflatable art; grote installaties van relatief klein verpakt basismateriaal die overeind blijven door er lucht in te blazen. Roelink is in zijn werk op zoek naar vervreemding waardoor een nieuwe kijk op de wereld kan ontstaan.

Thema’s als milieuproblematiek door menselijke invloeden, de verlaksing van de democratie, de hang naar het verheerlijken van economische waarden en de verschillende nieuwe revoluties, worden binnen zijn werk belicht. Roelink zoekt naar beelden die te maken hebben met een nieuwe verlichting van ons totale ‘mens-zijn’. Hij tracht kunst te maken die de hedendaagse cultuur bloot legt. De thema’s zet hij tegenover de kracht van de natuur die ons altijd zal overleven; zo is hij altijd op zoek naar nieuwe hoop.

www.robertroelink.com