English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort: Werken van Frits Nolte

Te zien tijdens de openingsuren van Restaurant ’t Fort:
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u
zaterdag & zondag 10:00-17:00u

Frits Nolte
Frits Nolte (Amsterdam, 1952) maakt tekeningen, schilderijen, grafiek. Zijn schilderijen zijn geschilderd op doek, of op papier met uitgeknipte en beschilderde figuren. Linoleumsneden zijn handgedrukt, en zowel in zwart-wit als in kleur.

Over zijn werk
"Ik teken en schilder een gebaar of een pose. Mijn uitgangspunt kan een modefoto zijn. Of een foto uit de krant. Plaats en kleur komen uit mijn omgeving: de Kattensloot of de Westergasfabriek in Amsterdam, of een rode wolk in de late namiddag. Ik zet twee vrouwen naast elkaar. Want twee mensen betekent twee identiteiten. Twee structuren die samen communiceren. De uitdrukking van een ruisende rok naast de uitdrukking van een wapperende mantel."

Achtergrond
Frits Nolte studeerde monumentale vormgeving aan de kunstacademie in Utrecht. Hij werkt ook in opdracht voor bedrijven en particulieren. En werkt tevens als adviseur voor kunst en kunstopdrachten en, - vanuit zijn beroepspraktijk en opleiding tot academisch coach -, als coach voor en begeleider van (beginnend) kunstenaars.

www.fritsnolte.nl

De werken van Frits Nolte zijn ook te koop. Neem voor meer informatie contact op met het Kunstfort.

Openingstijden Restaurant 't Fort
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u.
zaterdag & zondag 10:00-17:00u.