English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort:

REGELBAU
Foto’s van Arthur van Beveren

t/m 22 juni 2014

Te zien tijdens de openingsuren van Restaurant ’t Fort:
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u
zaterdag & zondag 10:00-17:00u

Foto’s van Duitse standaardbunkers in de Atlantikwall: van de kust van Noord-Noorwegen tot aan de Frans-Spaanse grens.

Materiaal
Arthur van Beveren (Rotterdam, 1986) fotografeert zowel analoog als digitaal, in kleur en zwart wit. De foto’s zijn op verschillend materiaal geprint. Voor het bunkerproject is gekozen voor hoogwaardige kleurenprints op dibond.

Arthur van Beveren over zijn werk
"Oorlog en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder spelen een grote rol in mijn werk. Menselijk ingrijpen in het landschap op deze schaal is in de geschiedenis weinig voorgekomen. De restanten van een militair landschap zijn nog overal in Europa terug te vinden. Ik probeer de verstilling te zoeken. De bouwwerken zijn voor mij een tijdmachine. De wereld er om heen stroomt, waait en beweegt maar het beton blijft grotendeels intact en schijnbaar onbewogen."

Achtergrond
Arthur van Beveren studeerde journalistiek in Utrecht. Hij is freelance fotograaf en actief als web- en social media redacteur. Hij geeft lezingen over en rondleidingen naar de Atlantikwall. Hij werkte als adviseur en presentator mee aan een recent door National Geographic uitgezonden televisie serie over Duitse bunker-architectuur.

www.arthurvanbeveren.com   www.bunkersite.com

Openingstijden Restaurant 't Fort
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u.
zaterdag & zondag 10:00-17:00u.

Het werk van Arthur van Beveren is te koop. Zie de bijgevoegde catalogus voor prijzen en neem voor meer informatie over aankoop contact op met het Kunstfort.