English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Tentoonstelling in Restaurant 't Fort

WINDOWS TO THE SOUL
Social Media made personal

Fotografie van Norman Post

6 april t/m 22 juni 2014

Te zien tijdens de openingsuren van Restaurant ’t Fort
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u.
zaterdag & zondag 10:00-17:00u.

Met maar liefst honderd prachtige portretten van zijn niet eerder ontmoete FaceBook-vrienden gaat fotograaf Norman Post in op de anonimiteit van hedendaagse communicatiemedia.

Werkwijze
Fotograaf Norman Post werkt in het inmiddels ambachtelijke, analoge medium van het glasnegatief. De fotografie op glasnegatieven levert nog altijd beelden op van ongekende scherpte en (kleur)diepte, die in digitale media nauwelijks bereikt kunnen worden. Ook het fabricageproces van het glasnegatief neemt Post zelf ter hand, om de kwaliteit van zijn werk al in de drager van het uiteindelijke beeld te kunnen waarborgen.

Intensiteit
Norman Post fotografeert bijzondere 'gewone' mensen; soms uit zijn directe omgeving, gecast, of in opdracht. Zijn studioportretten laten een zeldzame intensiteit zien. Post verstaat de kunst om persoonlijkheid in een beeld te vangen.

Social Media made personal
Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven, wanneer we afgaan op de vele mensen die hem via zijn Facebook-pagina 'bevriendden'. Eigenaardig, vond Post, dat deze mensen zich soms lovend en heel persoonlijk uiten, en toch voor hem en elkaar een grote anonimiteit behouden. Voor deze tentoonstelling nodigde Norman Post honderd 'vrienden' uit in een studio-omgeving en legde ze vast op de gevoelige glasplaat. Met honderd stuk voor stuk intieme portretten leert hij ons zijn onbekende vrienden kennen.

Norman Post:
"Het contact in sociale media is vluchtig en anoniem. In een tijd waar iedereen haast heeft en het grootste deel van 'sociaal' contact plaats vindt via digitale wegen, heb ik de tijd genomen om honderd van mijn onbekende Facebook vrienden te ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting heb ik hun portret gemaakt op handgemaakte 4x5” glasnegatieven, een langzame analoge techniek, de perfecte tegenhanger van deze tijd."

 

De tentoonstelling is te zien tijdens uw lunch in Restaurant 't Fort, of loopt u gewoon even binnen.

Restaurant 't Fort
maandag t/m vrijdag 11:00-17:00u.
zaterdag & zondag 10:00-17:00u.

 

www.normanpost.nl