English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

NL Doet! Klussen bij het Kunstfort

3 maart 2014

NL Doet! is een initiatief van het Oranjefonds. Voor deze nationale vrijwilligersdag zoekt het Kunstfort bij Vijfhuizen naar een aantal enthousiaste vrijwilligers om een drietal klussen te klaren.

Het Oranjefonds stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken tijdens de grootste vrijwilligersinitiatief dat ons land kent; NL Doet!. Via de website kan men zich inschrijven voor alle leuke vrijwilligersklussen die in 2014 op 21 en 22 maart worden aangeboden. Voor het Kunstfort bij Vijfhuizen kan men zich daarbij voor drie klussen inschrijven.

Schoonmaak kunstobject BLOB

Op het buitenterrein van het Kunstfort staat de zgn. BLOB - een soort grote open kunstcaravan, die ingericht moet gaan worden voor educatiedoeleinden. Deze is aan het einde van de winter altijd erg groen uitgeslagen en moet goed worden gereinigd.

Onkruid wieden
Langs de randen van het hele Fort groeit onkruid / gras wat met de hand moet worden verwijderd. Dit is een arbeidsintensieve klus waar de reguliere beheer-vrijwilligers niet aan toe komen. De is een strook van een paar honderd meter om langs alle wallen en muren van het Fort te doen.

Stinsen, drachtplanten inzaaien t.b.v. de bijen

Op het buitenterrein van het Kunstfort wonen twee bijenvolken en is er een bijententoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling benadrukt op kunstvolle manier het belang van bijen, bestuiving, en de invloed van de mens op de gewassen die belangrijk zijn voor bijen. Op NL DOET dag, kunnen vrijwilligers samen met de projectleider planten gaan inzaaien op het Fortterrein waar bijen heel blij van worden.
Op diverse plaatsen op het Fortterrein zijn zaden, en planten gezaaid. De plaatsen zijn gemarkeerd zodat er niet overheen wordt gelopen.

 

Wij danken de vrijwilligers bij voorbaat voor hun zeer welkome hulp en gezelligheid tijdens de NL Doet! dagen.