English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 545 niet laden

Route 2: Het Nieuwe Kantoor

19 & 20 september 2014
10:30 uur

De tweede route, Het Nieuwe Kantoor, voert u langs de groene kantorenparken van de Beukenhorst, via het station naar Park 20|20 en de nieuwe bestemming van gronden waar nu olifantsgras groeit bij de oude boerenwoning aan de Rijnlanderweg. Laurens Schenk neemt nieuwsgierigen op 19 en 20 september mee op ontdekkingstocht door de kantorenparken, met de smaakmakers van deze tijd en olifantsgras als de toekomstige grondstof voor 3D printen en papier.

 

De nieuwe tijd vraagt om een andere manier van (samen)werken en wonen in de werkomgeving.

Werken aan duurzame kantorenparken, proefteelt en een nieuwe vorm van onderwijs. Makelaar Laurens Schenk neemt u mee op ontdekkingsreis door de Beukenhorsten, naar de nieuwe restaurants en het olifantsgras. Beleef wat zich in het gebied van en rond de Beukenhorsten afspeelde of nu zelfs heel actueel is.

Wat is Het Nieuwe Kantoor?
De route besteedt aandacht aan het bestaande kantoor en de transformatie binnen de Beukenhorsten naar andere functies. In het bijzonder is er aandacht voor de oorsprong in dit inmiddels dicht bevolkte gebied, namelijk de agrarische sector.

Olifantsgras
Olifantsgras is een begrip dat hoort bij de voormalige woning aan de Rijnlanderweg. Daar is nu de werklocatie van BioBased Economy Expocenter van SADC. Het toont de overgang van agrarisch landschap naar een innovatieve en duurzame werklocatie. Na een pioniersfase met de teelt van het bijzondere Olifantsgras is er inmiddels een vergaande samenwerking ontstaan tussen Haarlemmermeerse agrariers, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen, gebieds- en projectontwikkelaars.

Ook de Ambachtelijke Academie op die locatie gevestigd. Het is een leeromgeving, opgebouwd vanuit expertise van het bedrijfsleven. Het wordt een doorlopende leerlijn vanaf mbo, hbo en academisch niveau, met een nadrukkelijke betrokkenheid van het primair en voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer. 

Kijkt u voor meer informatie over Route 2, of één van de andere route's op www.ringbiennale.nl