English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 545 niet laden

Route 1: Kringlopen

13 , 20 & 21 september 2014
10:30 en 14:00 uur

Wie heeft er al eens een Darteldag bezocht bij Boer Bos? Of een training ‘natuurlijk leiderschap’ gevolgd? Wie weet welke route uw GFT- afval aflegt? Heeft u de tropen al eens beleefd in de polder? Een Haarlemmermeers Aardappelbier gedrionken? Wat zijn de kringlopen van huisafval naar warmte, de kringlopen van voedsel en onze tijd? Wie zijn deze pioniers?

 

Ontmoet de pioniers van de Kringlopen. De route Kringlopen loopt van Boer Bos naar de Meerlanden, met een rondleiding over de verwerking van GFT afval en de leverantie aan warmte aan de Arendshoeve, de bijzondere plantenkas. De route sluit bij Boer Bos met een proeverij van Aardappelbier, speciaal ontworpen bier voor de Ringbiennale door kunstenaar /ontwerper Henriette Waal (extra snacks tegen betaling). Henriette Waal is tevens deelnemer aan de tentoonstelling Op de Plaats Rust, te zien in de binnenruimtes van het Kunstfort.

Met uitzicht op de verkeerstoren van Schiphol, in een hoogwaardig landelijke omgeving, ruikt u de geur van de schaapskudde bij Boer Bos. De stal is woonplaats van de kudde en de strobalen arena voor lezingen, presentaties en trainingen. De schapen lopen hun route over de Geniedijk, rusten in de kraal en heffen soms verwonderd hun koppen naar bijzondere gasten, theatermakers en musici.

Fortboerderij Dijkzicht, aan de Ringvaart in Aalsmeerderbrug, is bekend van ecologisch natuurbeheer met de schaapskudde op 20 hectare, de verkoop van wol en lamsvlees aan de lokale horeca, natuureducatie voor schoolkinderen en inspiratie voor bedrijven. 

Duurzame ontwikkeling 
Boer Bos werkt aan duurzame ontwikkeling, aan kringlopen en het gebruik van leegstaande gebouwen en gronden. Zo is onlangs gestart met een tijdelijk experiment op 24 hectare akkerbouwgrond in een bedrijventerrein, vogelwerende gewassen te telen met lokale afzet.

Fietsend gaan we naar de Meerlanden, bekend van de wagens die uw huisvuil ophalen. Meerlanden is actief op het gebied van de openbare ruimte, recycling en bio-industrie. De Groene Energiefabriek zet het GFT-afval om in CO2, warmte, water en compost.

Wereld van afvalstromen
Tijdens de route krijgt u een kijkje in de keuken van Meerlanden, waar zich een wereld van afvalstromen openbaart. Het is zoals Angelique Angeline Kierkels, Directeur Publieke Sector bij Meerlanden het verwoordt: “Afval wordt als iets negatiefs gezien, terwijl het feitelijk een grondstof is. Meerlanden zamelt niet alleen afval in, maar laat het bovendien verwerken tot nieuwe grondstoffen.’’

Meerlanden levert warmte aan Arendhoeve, de volgende stop op de route. Het lijkt even alsof u in de tropen bent aangekomen, in de enorme showkas van Jacob van Zijverden. Een groene weldaad waar de organisatie van grote evenementen of persoonlijke wensen op maat, samengaat met kritisch duurzaam ondernemen, gericht op de toekomst.

Goede sfeer
Planten zorgen voor een goede sfeer en klimaat, gezondheid bevorderend. De missie is om het werken en wonen in een gezonde omgeving uit te dragen en te laten beleven. Het verhaal van Jacob van Zijverden neemt u mee naar de kringlopen van het leven, van plantenkas naar eigentijds, duurzame bedrijfsvoering met kringlopen van energie.

Kijkt u voor meer informatie over Route 1, of één van de andere route's op www.ringbiennale.nl