English
Kunst
 
 
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Kunsttentoonstelling:

Holzwege

22 maart t/m 17 mei 2015

Werken van Edwin Zwakman en Maurice Bogaert

Curator: Holger Nickisch

Zondag 10 en 17 mei Socratische gesprekken met Edwin Zwakman

Zoals ieder voorjaar staat het (militaire) landschap rond het Kunstfort centraal. In de tentoonstelling Holzwege zoomen deelnemende kunstenaars Edwin Zwakman en Maurice Bogaert in op de specifieke bijzonderheden van het militaire landschap, dat de Haarlemmermeer doorkruist.

Het kunstmatige, mens-gemaakte van de Geniedijk, in feite van de gehele polder, weerspiegelt zich in de maquettes van de kunstenaars Zwakman en Bogaert. Is dat wat wij zien in deze werken nu een afbeelding van het landschap of het echte landschap, of het landschap dat wij graag zouden willen zien en ervaren? Pragmatisch en functioneel of eerder naturalistisch en romantisch, geschikt voor recreatie ondanks het drukke vliegveld op steenworp afstand of juist daarom?

Waar Edwin Zwakman de meester van de illusie is en zijn beelden tot in de details regisseert, is Maurice Bogaert gefascineerd door het ‘mens-machine’ landschap: ingenieuze constructies, die de moloch stad en land poëtisch uitbeelden. Eenvoudig als laterna magica, of complex als puzzel van projecties die zich in ons brein weer samenvoegt tot een groot beeld.
Het ene in een gul gebaar met als middelpunt de bezoeker, het andere zeer subtiel tot aan het ondraaglijke toe.

www.mauricebogaert.nl

www.edwinzwakman.nl

 
Communicatiebeeld: Floris Kok