English
Ateliers
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Atelier 44: Mireille Geus - Auteur en schrijfcoach

Mireille Geus studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef toneelstukken voor kinderen en maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Tegenwoordig heeft Mireille Geus in het fort een praktijk als individuele schrijfcoach en schrijft zij kinderboeken. De bekendste zijn 'Virenzo en ik'(Vlag en Wimpel 2004) en Big (Gouden griffel 2006) Zij is docent en decaan aan de Schrijversvakschool Amsterdam.

Workshop aanbod:

  • Workshop 'Genieten' in samenwerking met Restaurant 't Fort: Schrijven en eten rond het thema Genieten.
  • Individuele schrijfcoaching op aanvraag
  • Educatieworkshop 'Vlucht' voor groep 8 en VO

 

w: www.mireillegeus.nl
e:


Mireille's boek 'Vlucht' speelt zich helemaal af rond het Fort bij Vijfhuizen, en is exclusief te verkrijgen via het kantoor van het Kunstfort.

Het boek Vlucht
Titel: Vlucht, Mireille Geus
Uitgave: Kunstfort bij Vijfhuizen
ISBN: 978-90-808197-4-0
Nur: Fictie 10-12 jaar
Prijs:  10,00 (+ 3,00 verzendkosten)

Maak dit bedrag over op Stichting Kunstfort Vijfhuizen t.g.v. rekeningnummer 1116.75.790 Rabobank IJmuiden onder vermelding van de titel van de uitgave: Vlucht. Stuur daarnaast uw adresgegevens in een email aan U krijgt dan vervolgens het boekje toegestuurd.

Citaat uit de flaptekst van Vlucht:
"Tijmen is op excursie met zijn klas naar het fort bij Vijfhuizen. Hij wil veel liever lezen over tijdreizen naar de toekomst in zijn boek 'Tegengas'. Zijn docent wil dat hij op ontdekkingsreis gaat op het fort. Als hij door omstandigheden gaat tijdreizen naar het verleden, leert hij Jacob kennen die op het fort is opgesloten. Met hem beleeft hij een spannend avontuur.
Een vliegtuig maakt een noodlanding op een stuk land. De onredelijke boer wil het vliegtuig niet laten gaan. De vader van Jacob zit in geldnood. Het gezin heeft honger. Tijmen speelt bij de oplossing van deze problemen een grote rol. Uiteindelijk komt Tijmen weer terug in zijn eigen tijd en vertelt in de klas wat hij op het fort heeft meegemaakt. Niemand gelooft hem, maar een goed verhaal vinden ze het wel!
"

 

Educatief project 'Vlucht'
'Vlucht' wordt uitgebracht onder de vlag van het Kunstfort bij Vijfhuizen. In dit centrum voor actuele kunst komen bijzondere verhalen tot leven in een programma met projecten op het gebied van beeldende kunst, muziek en film. Het boek is onderdeel van het onderwijsproject 'Vlucht, beleef het Fort bij Vijfhuizen'.

Een plek als het Kunstfort bij Vijfhuizen ademt verhalen en vraagt erom ontdekt te worden. Forten en vestingwerken prikkelen de fantasie en vertellen veel over de geschiedenis van Nederland. Het is daarom altijd leuk om met kinderen het fort te bezoeken. Kunstfort bij Vijfhuizen nodigt kinderen die het boek lezen, uit voor een ontdekkingstocht op het fort. Zie Educatie