English
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Rob Sweere: Silent Sky Project#

Het Silent Sky Project# van kunstenaar Rob Sweere is een participatiekunstwerk dat op plekken over de hele wereld wordt uitgevoerd. Sweere creëert samen met de deelnemers een gelegenheid om hun plek op deze aardbol op een andere manier bewust te worden. In het kader van de tentoonstelling In Orbit, vond op vrijdag 1 juli 2011 uitvoering #42, plaats bij het Kunstfort.


Voor het Silent Sky Project# nodigt Sweere groepen mensen uit om gezamelijk de tijd te nemen; om in een bijzondere context, liggend op de rug, te kijken naar de hemel. Het kijken gebeurt samen met anderen, en tegelijkertijd kijk je vanuit je eigen innerlijke universum in een ander universum, of ervaar je dat misschien wel als één en hetzelfde?

Rob Sweere over zijn werk:“Als kind hebben we op onze rug in het gras gelegen en tijd besteed aan het kijken naar de hemel. We keken naar de wolken, staarden naar de hemel en lieten onze fantasieën de vrije loop; cultuurloos en zonder besef van tijd en plaats.

En hoe vaak geven we onszelf nog de kans/ruimte om alleen maar te dromen en verder niets te doen, nu we volwassen zijn? Hoeveel zie je écht, hoe bewust ben je van je dagelijkse omgeving? Ervaar je echt je omgeving? Of gebruiken we deze ruimte alleen om ons van de ene naar de andere plaats te komen om onze dagelijkse beslommeringen te vervullen?”