English
Recreatie

Header Fietsen

Fietsen
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Fietsroute: Stelling van Amsterdam

Er zijn verschillende toeristische fietsroutes door het gebied van de Stelling van Amsterdam die bovendien het Fort bij Vijfhuizen aandoen. Voor de echte liefhebber is er de 'Fortenroute', die aangegeven wordt met bordjes: maar liefst 200km fietsplezier! In de museumshop van Kunstfort bij Vijfhuizen zijn verschillende gidsen verkrijgbaar.

De Fortenroute is een fietsroute langs de forten van de Stelling van Amsterdam. De route brengt u door prachtig natuurgebied, o.a. de rivieren Vecht, Waver, Amstel, over paden waar alleen schapen grazen, en laat u de historie van de Stelling van Amsterdam op z'n best beleven. De fietsroute is ca. 200 km lang. Het is goed mogelijk telkens een deel van de totale route te fietsen of stukken af te snijden.
De route van huis naar het beginpunt en weer terug dient u zelf te vinden. Op de route kunt u de ANWB bordjes "Fortenroute" volgen.

De fortenfietsroute is voor wat betreft het deel in Noord-Holland ook te fietsen via het nieuwe knooppuntensysteem. Voor de stellingmaand wordt een fietsroutekaart uitgebracht door de Stichting Stelling
van Amsterdam, waarop de knooppunten staan aangegeven. Op termijn – zodra de knooppunten in het hele stellinggebied zijn ingevoegd - gaan de bordjes van de stellingroute verdwijnen. Er wordt dan tevens een nieuw boekje uitgebracht waarin de route via de knooppunten zal worden beschreven.

Gebruik evt. ook als ondersteuning bij het fietsen van de route een goede kaart, bij voorkeur schaal 1:100.000 (b.v. ANWB-toeristenkaartnr. 5). Ga niet onvoorbereid op stap. Ook als u een deel van de route rijdt bent u al snel een hele dag op pad.